Yleistä aikuisvalmennuksesta

Seuran aikuisvalmennuksessa käy viikoittain noin 80 pelaajaa ja harjoituksia järjestetään viikon jokaisena päivänä. Valmennuksesta vastaavat aina vähintään Tennisliiton toisen tason valmentajat eli seuravalmentajat. Myös kolmostason valmentajia eli kilpavalmentajia on useampia mukana aikuisvalmennuksessa. Pelaajat jaetaan aina pelitaitojensa mukaan tasaisiin ryhmiin, jolloin koko ryhmä voi harjoitella samoja harjoitteita. Jokaisella harjoitusviikolla on oma teemansa, joihin voi tutustua tästä linkistä

Olemme pystyneet opettamaan pelaajia noin vuodessa sille tasolle, että he ovat uskaltaneet aloittaa kilpailemisen. Tästä toiminnasta Tennisliitto palkitsi Lahden Tenniskerhon vuoden 2022 seuratekona. Seura on kehittänyt aikuisten Greenball-tennispelin, jossa tennistä pelataan 25% normaaleja tennispalloja hitaammalla pallolla. Tämä pelimuoto kehittää pelaajien taitoja nopeammin kuin suoraan kovilla palloilla pelaamisen aloittaminen.  

Kilpaileminen ei kuitenkaan ole mikään pakollinen päämäärä, vaikka me siihen pelaajia kovasti kannustammekin. Seurassa on monia harjoitusrinkejä, joissa pelaajat harjoittelevat itsenäisesti seuran harjoitusten ulkopuolella. Kannustamme kaikkia pelaajiamme ottamaan tenniksen elinikäiseksi harrastukseksi. 

Valmennuksen tasot

TA
Aloittelijataso. Pelataan oransseilla tai vihreäpisteisillä palloilla. Panostetaan perusasioiden hallintaan kuten valmiusasento, liikkuminen tenniksessä, peruslyönnit, tenniksen säännöt ja lajikulttuurin alkeet.
 
T1
Pelataan vihreäpisteisillä tai normaaleilla palloilla. Keskitytään peruslyönteihin, mutta lisänä valmennukseen otetaan uusina lyönteinä esimerkiksi pysäytyslyönti ja drivelentolyönti. Lisätään pelaajien tennistietoutta.
 
T2
Pelaajat osaavat peruslyönnit ja syötön. Pelaajat pystyisivät pelaamaan ottelun, mutta eivät vielä kilpaile Tennisliiton sarjoissa tai turnauksissa. Pelaajat pystyvät pallottelemaan takakentällä tavallisilla tennispalloilla. Opetetaan mm. verkkopelaamista, hyökkäyslyöntejä ja avoimen asennon lyöntejä.
 
T3
Tasoitus NE1 tai vastaava pelitaso.
 
T4
Tasoitus ME1 tai ND tai vastaava pelitaso.
 
T5
Tasoitus MD tai NC tai vastaava pelitaso.
 
T6
Tasoitus MC tai NB tai vastaava pelitaso.
 
T7
Tasoitus MB tai NA tai vastaava pelitaso.
 
T8
Tasoitus MA tai vastaava pelitaso.