Paratennis

Tennis on upea laji ja sitä voi pelata kaikki. Pyörätuolitennis on todella iso laji maailmalla. Tennis soveltuu hyvin myös näkövammaisille ja muille erityisryhmille.

Lahden Tenniskerho on vastuullinen seura ja erityisryhmien valmentaja on kouluttautunut erityistennikseen. Ryhmien valmennustunnit pidetään Kispi- ja Janus-Areenalla. Janus-areena on lähes esteetön. Kaikki erityisryhmämme ovat matalan kynnyksen ryhmiä ja niissä on rento ja hyvä meininki. Lahden Tenniskerhon erityistenniksestä vastaa erityistennisohjaaja Anna Degerman. Lämpimästi tervetuloa!

Näkövammaistennis

Näkövammaistennis (tunnetaan myös nimellä VI tennis, Sound tennis tai Blind tennis) on yksi johtavista sokeiden ja heikkonäköisten urheilulajeista Isossa-Britanniassa.

Näkövammaistennis kehitettiin Japanissa vuonna 1984, ja siitä on tullut suosittu kaikkialla maailmassa – sitä pelataan nyt yli 30 maassa ja sillä on tavoitteena tulla tulevaisuuden paralympialajiksi.

Tämä pelimuoto eroaa perinteisestä tenniksestä siten, että sitä pelataan pienemmällä kentällä, jossa on matalampi verkko. B1-tason pelikenttä on rajattu jalan alla tuntuvilla kohoviivoilla. Pelaajat käyttävät  tennispalloa, jonka sisällä on ääntä pitäviä rakeita.

Kuka voi kilpailla näkövammaistenniksessä?

Näkövammaistennis on avoin kaikenikäisille, -kuntoisille ja -tasoisille näkövammaisille pelaajille.

Näkövammaistenniksessä pelaajat kilpailevat eri luokissa (B1-B5). Pelaajan luokituksesta riippuen pelaajilla voi olla jopa kolme pomppua ennen kuin he palauttavat pallon takaisin vastustajalleen. Myös pelikentän koko vaihtelee eri peliluokissa.

Special tennis

Kaikki ovat tervetulleita pelaamaan tennistä. Ryhmäkoot vaihtelevat pelaajien erityistarpeiden mukaan. Erityisryhmän ohjaaja on tietoinen kunkin ryhmän erityistarpeista ja osaa ottaa ne opetuksessa huomioon. Näissä ryhmissä käytämme mahdollisimman pitkään hitaampia palloja ja muita lajin hahmottamista helpottavia välineitä.

Pystytennis on kehitysvammaisten henkilöiden Special Olympics -laji sekä elinsiirron saaneiden henkilöiden MM- ja EM-kisalaji. Kehitysvammaisten tenniksessä on tarjolla myös kansainvälisen VIRTUS-järjestön (entinen INAS) sekä down-urheilijoiden SU-DS -järjestön kilpailuja.

Pyörätuolitennis

Pyörätuolituolitenniksen ainoana poikkeuksena tenniksen sääntöihin on, että pallo saa pompata omalla puolella kenttää kaksi kertaa. Tennistä pelataan kaksin- ja nelinpelinä. Pyörätuolitenniksessä jokaisella pelaajalla on omien mittojen mukaan tehty pelituoli. Pyörätuolitennisharrastuksen voi aloittaa myös tavallisella käyttötuolilla. Pyörätuolitennistä voivat harrastaa myös ne henkilöt, jotka eivät käytä jokapäiväisessä elämässään pyörätuolia.

Muut ryhmät

Jos et tunnu kuuluvasi mihinkään ylläolevaan ryhmään, niin tennis voi silti olla sinun lajisi. Ota rohkeasti yhteyttä!