Harrastejuniorit

Seuran harjoituksissa käy viikottain yli 50 junioriharrastepelaajaa. Suurin osa pelaajista harjoittelee kerran tai kaksi viikossa, ja jokaisella pelaajalla on omat tavoitteet tenniksessä. Harjoituksia järjestetään viikon jokaisena päivänä, joten sopiva aika on usein helppo löytää.

Vuosi jakautuu kolmeen jaksoon. Suuri osa pelaajista tulee lajin pariin kesäkuun alussa pidettävillä kesäleireillä ja siitä harjoittelua jatketaan Kisapuiston ulkokentillä aina koulujen alkuun asti. Seuraavana on sisäkentillä pelattava syyskausi, joka jatkuu koulujen alkamisesta aina jouluun asti. Yleensä kevätkaudelle jatketaan samoilla ryhmillä ja kevätkauden kesto on tammikuun alusta aina koulujen loppumiseen asti. Harjoitusryhmiin otetaan pelaajia myös kesken kauden eli aina on mahdollista aloittaa harrastus.

Pelaajat ovat jaettu harjoitusryhmiin iän ja taitotason perusteella. Lasten valmennuksesta vastaavat aina tennisvalmentajat, jotka ovat suorittaneet Tennisliiton seuravalmentajakoulutuksen.

Lahden Tenniskerho kouluttaa valmentajiaan jatkuvasti Tennisliiton koulutuksissa sekä ITF akatemian avulla. Vaikka harjoituksissa on hauskaa, niin päämääränä on tenniksen oppiminen oikeiden tekniikoiden ja kovan yrittämisen kautta.

Tähän toimintaan olemme saaneet opetus- ja kulttuuriministeriön jakamaa seuratukea.

Tule mukaan, sillä meidän harjoituksissa on aina mukavaa!

Minitennis

Minitennis soveltuu 5-8 vuotiaille pelaajille. Pelissä käytetään punaista palloa, joka on 75% normaalia palloa hitaampi. Myös kentän koko ja verkon korkeus eroaa merkittävästi normaalista tenniskentästä. Yleensä juniorit pelaavat ensimmäiset ottelunsa minitennistä pelaten.

Miditennis

Miditennis on tarkoitettu 7-9 vuotiaille pelaajille. Kenttä on hiukan normaalia kaksinpelikenttää kapeampi ja pallona käytetään 50%
normaaleja palloja hitaampia oransseja palloja. Oransseilla palloilla pystytään pelaamaan jo erittäin monipuolista tennistä.

Greenball-tennis

Kun riittävät perustaidot on opittu hitaammilla palloilla, voi pelaaja siirtyä vihreäpisteiseen palloon, joka on vain 25% normaalia palloa hitaampi ja pelikenttänä käytetään normaalia tenniskenttää. Myös harrastusta aloittelevat aikuiset käyttävät harjoittelussaan samoja palloja ja aivan samasta syystä eli oppiminen on nopeampaa oikeilla välineillä.

Tennis

Viimeisimpinä pelivälineenä on tavalliset tennispallot, joihin yleensä siirrytään 10-12 vuotiaana tai 1-2 vuotta tennisharrastuksen aloittamisesta. Seurassa on ryhmiä eritasoisille junioreille ja osa vanhemmista junioreista harjoittelee myös aikuisten ryhmissä.