Juniorikilpavalmennus

Ketkä pääsevät mukaan?

Seuran kilpavalmennukseen voi hakea ympäri vuoden. Yleensä kilpavalmennukseen tulevat ovat alle 10 vuotiaita, mutta sopivalla urheilutaustalla on myös myöhemmin mahdollista aloittaa tavoitteellinen kilpatennisharjoittelu. Hakukriteerinä on pelaajan motivaatio oppia uutta sekä pelaajan että vanhempien sitoutuminen yhdessä luotuihin tavoitteisiin, joiden pitää olla realistisia harjoitusmäärään suhteutettuna. Tavoitteita päivitetään kerran vuodessa.

Paljonko harjoitellaan?

Harjoitusmääränä pyritään pitämään noin yksi viikkotunti jokaista ikävuotta kohden eli 10 vuotiaana harjoitellaan noin 10 tuntia tennistä viikossa. Jos juniori harrastaa toista tennistä tukevaa urheilulajia, niin tenniksen lajiharjoittelun määrä voi tällöin olla alhaisempi. Lajiharjoittelun lisäksi pelaajille järjestetään fysiikkavalmennusta ja avustetaan omatoimiharjoittelussa.

Missä ja milloin?

Seura harjoittelee hallikaudella arkisin pääasiassa Kispi ja Janus-areenoilla ja viikonloppuisin lisäksi Pajulahden ja Vierumäen urheiluopistoilla. Harjoitusajat sovitaan aina siten, että tennis ei haittaisi koulunkäyntiä. Harjoitukset painottuvat maanantaista torstaihin, mutta turnausvapaille viikonlopuille järjestetään sekä ohjattuja että omatoimiharjoituksia.

Ulkokaudella harjoitukset pidetään lähes kokonaan Kisapuiston massakentillä. Ulkokaudella harjoitusmääriä lisätään siten, että pelaajat harjoittelevat joka toinen päivä kaksi kertaa.

Ketkä valmentaa?

Kilpajunioreiden valmennuksesta vastaavat vain Tennisliiton kolmannen tason valmentajat eli viralliset kilpavalmentajat. Kaikilla valmennustiimin valmentajilla on joko henkilökohtaista pelaajakokemusta tai valmennuskokemusta myös kansainvälisen tason tenniksestä.

Miltä pelaajapolku näyttää?

Alle 10v

Varhaisina vuosina valmennuksessa painotetaan oikeiden tekniikoiden oppimista ja riittävän urheilullisuuden rakentamista. Lähialueiden midi- ja greenballturnauksiin osallistutaan.

10-12v

Seuran kilpavalmennus tähtää siihen, että 12 vuotiaana pelaajat osaavat kaikki tekniikat ja he ovat kansallisessa rankingissa ikäluokkansa 20 parhaan joukossa.

Ikävuosina 10-12 turnauspelaamista lisätään ja opitaan siirtämään harjoituksissa opitut asiat kilpakentille. Ensimmäiset kansainväliset kisat ovat yleensä Suomessa järjestettävät TE12-kisat. Kotimaiseen JGP-sarjaan osallistutaan. Yhteensä turnauksia pelataan 10-15 kappaletta vuodessa.

12-14v

Harjoituksissa painotusta siirretään pelitilanneharjoituksiin. Syötön ja palautuksen harjoittelu on erittäin suuressa roolissa.

Seuran juniorikilpapelaajilta odotetaan osallistumista noin 15 kansalliseen ja 5 kansainväliseen turnaukseen vuoden aikana. Pelaajat osallistuvat JGP-sarjaan ja kaikkiin kotimaisiin TE14- kilpailuihin ja vähintään yhteen ulkomailla pidettävään turnaukseen.

14-16v

Osa pelaajista harjoittelee myös aamuisin. Pelaajat osallistuvat JGP16-sarjaan sekä pelaavat kotimaassa järjestettävät TE16 ja ITF Juniors -kisat. Pelaajat edustavat Lahden Tenniskerhoa sarjajoukkueissa. Ulkomailla tapahtuvaa harjoittelua ja kisaamista lisätään.

16-19v

Koulun ja tenniksen yhteensovittaminen on avainasemassa. Koulu ei saa vaarantua, vaikka harjoitusmäärät ovat suuria. Pelaaja tekee valinnan mihin hän tähtää harjoittelullaan:

  • Harrastus
  • Yliopistostipendi USA:ssa
  • Kansainvälinen kilpatennis
  • Joku muu, esimerkiksi valmennus tai tuomaritoiminta

Muuta

Pelaajilla on mahdollisuus tennikseen räätälöityihin fysiikkatesteihin joko Pajulahden tai Vierumäen urheiluopistolla kahdesti vuoden aikana.

Seura järjestää kilpapelaajille mahdollisuuden kaksi kertaa vuodessa leiritykseen Espanjassa. Ensimmäinen kerta on noin 15.12-10.1 välisenä aikana ja jälkimmäinen on maalis-huhtikuussa.

Kesäisin LT:n kilpapelaaja saa harjoitella itsenäisesti Kisapuiston ulkokentillä maksuttomasti.

LT:n nimetty juniorikilpapelaaja saa harjoitella Kispi-areenan ja Janus-areenan halleissa ma-to 7-16 ja viikonloppuisin 6€/h hintaan.

Pelaajalla on mahdollisuus tehdä pelaajasopimus mailojen maahantuojan kanssa.